Fingertang / Dansk Kombu

Introduktion

Fingertang (Laminaria digitata), kaldes også for Dansk Kombu, er en brualge. Den er den anden største danske tangtype, kun overgået af palmetang. Den danske Kombu er tæt beslægtet med den japanske Kombu type, som kendes som tangen der brugs til at lave dashi.

Vi har den danske kombu på lager her, eller du kan kontakte os hvis du ønsker at købe det frisk

Udseende

Fingertang vokser med et meget stærkt hæfte på store sten, herefter følger en lang stilk på 5-30 cm hvorefter selve bladet udspringer. Kan sammenlignes med en hånd, hvor bladene er fingerne, heraf navnet.
I Danmark kan fingertang blive op til 3 meter lang og omtrant 3 mm tyk.

Levevilkår

Fingertang vokser i saltholdigt vand med en en promille på over 15. Jo dyber i vandsøjlen jo mere salt i vandet. Desuden foretrækker den koldt vand og stabile temperatur og ikke temperature over 15 grader . Især om sommeren kan den dø i den øverste del af vandsøjlen, da vandet bliver for varmt.

Indholdsstoffer

Når tangen tørres, ses der tit et hvidt stof på overfladen, dette kaldes mannitol og er et sukkerstof. Folk der der ikke kender så meget til tang, forveksler tit mannitol på overfladen af tangen, med mug. Fingertang har et meget højt indhold af jod. Jod er ikke skadeligt i små mængder, faktisk har kroppen brug for jod, men hvis man spiser meget tang, skal man overveje kogning, hvor noget af jod indholdet, derved vil forsvinde.

Næringsdeklaration er under udarbejdelse

Smag og konsistens

Ligesom med den anden kelptype, sukkertang, er der meget stor forskel på den friske og den tørret fingertang. Hele bladet hos fingertang er spiseligt.

Den friske er meget mild i smagen, en anelse agurk og skaldyr med et twist af umami. Konsistensen er bruskagtig, sej, al dente og danner gelé i munden.

Den tørret er syrlig og med en blanding af salt og sødme med et twist af skaldyr. Konsistensen er lidt som tynde lasagneplader, der lige er taget ud af pakken, efter et par sekunder i munden kommer gelé konsistensen frem.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0