Tang og FNs verdensmål


Fns verdensmål nr 7

Bæredygtig energi, sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 7.

Alternative energikilder er en “must have” for os, hele sommeren sker alt tørring af tang i store drivhuse, hvor solen opvarmer tangen og derved er med til at tørre det. I de kolde måneder kommer alt strømmen fra bæredygtige energikilder, så som solfangere.  Endelig er vi ved at udvikle nye faciliteter, hvor vi vil bruge restvarmen, fra en sekundær virksomhed, til tørring af tangen. Al tørring foregår lokalt her i Odsherred ved Nykøbing Sj.

 

“Anstændige jobs og økonomisk vækst” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 8.

I bund og grund er Dansk Tang essensen af en iværksætterhistorie, der i et område, som er kendt for fødevarer, finder en bæredygtig niche. Det er vigtigt for os at være en CSR virksomhed, (Corporate Social Responsibility). Vi har siden vores start være grobund for personer, som på en eller anden måde skulle tilbage i arbejdsmarkedet. Vi har også set det som en naturlig ting at have ungarbejdere ansat. Vi arbejder om noget med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i vores forretning – det er en del af vores DNA.

Fn's verdensmål nr 8

 

Fn's verdensmål nr 11

“Bæredygtige byer og lokalsamfund” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 11.

At styrke indsatsen for at beskytte og bevare verdens kultur- og naturarv, giver i den grad mening. Odsherred er Danmarks første UNESCO Global Geopark, og vi er stolte af at ligge i dette område. Geografien og de unikke istidslandskaber er årsagen til, at Odsherred er så rigt på tang af mange forskellige arter. I øjeblikket kan vi tilbyde 19 forskellige. Alle arter bliver håndhøstet bæredygtigt af vores dykkere og de vilde maritime “haver” forbliver på den måde intakte.
Tangen her fra Odsherred, leveres bl.a. til top restauranterne i Scandinavian, der tidligere har måtte hente tang i lande som Japan og Kina.

Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer, sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 12.

Hos os i Dansk Tang arbejder vi lokalt og næsten uden transport, da produktions faciliteterne er tæt på. Ligeledes er produktionen optimeret og størstedelen af strømmen her til, kommer fra solenergi. Her er det også vigtigt, at nævne, at tangen som indgår i produkterne, har en Co2 belastning på et rundt nul! Vi genbruger EPS-kasserne som vi leverer frisk tang i. Et simpelt stregsystem på kassen, fortæller hvad der spares. En kasse har f.eks. væres på samme restaurant 25 gange! 

Fns verdensmål nr 12
FNs verdensmål nr 13

Handel hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 13.

Vi er er meget bevidste om, at der skal gøres noget hurtigt, og hvis vi ikke gør noget nu, så er det for sent! Den tang vi høster er et fremragende eksempel på en måde at gøre noget hurtigt og effektivt, tangen bliver enten solgt våd eller tørt, og som forbruger har du herved mulighed for at købe et produkt uden klimabelastning.

“Bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 14.

I forlængelse af de øvrige punkter, afslutter punkt Nr. 14 rigtigt flot fortællingen. En måde at udnytte havet på, er netop tang. Vores høst forgår bæredygtigt og med tanke på miljøet, vi skær tangen så den vokser videre. I vinteren 2018/2019 udsatte vi desuden den første tang på liner (testforsøg), som vil være med til at skabe et bedre havmiljø og som løbende vil blive høstet, så der er plads til ny tang. Med andre ord så er Odsherreds første maritime tangbrug en realitet.

Fns verdensmål nr 14
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Subtotal
DKK 0,00
Continue Shopping
0