Tang og FNs verdensmål

Fns verdensmål nr 7

Bæredygtig energi, sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 7.

Alternative energikilder er en “must have” for os, hele sommeren sker alt tørring af tang i store drivhuse, hvor solen opvarmer tangen og derved er med til at tørre det. I de kolde måneder kommer alt strømmen fra bæredygtige energikilder, så som solfangere.  Vore ålegræs til pakkefyld, tørres på en nedlagt minkfarm. Konstellationen af bure, overdækning og luft gør at det kan tørres uden brug af strøm.

“Anstændige jobs og økonomisk vækst” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 8.

I bund og grund er Dansk Tang essensen af en iværksætterhistorie, der i et område som er kendt for fødevarer, finder en niche – en bæredygtig niche. Det er vigtigt for os at være en CSR virksomhed, (Corporate Social Responsibility). Vi har siden vores start være grobund for personer, som på en eller anden måde skulle tilbage i arbejdsmarkedet. Vi har også set det som en naturlig ting at have ungarbejdere ansat. Vi arbejder om noget med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i vores forretning – det er en del af vores DNA.

Fn's verdensmål nr 8
Fn's verdensmål nr 11

“Bæredygtige byer og lokalsamfund” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 11.

At styrke indsatsen for at beskytte og bevare verdens kultur- og naturarv, giver i den grad mening. Odsherred er Danmarks første UNESCO Global Geopark, og vi er stolte af at ligge i dette område. Geografien og de unikke istidslandskaber er årsagen til at Odsherred er så rigt på tang, og mange forskellige arter. I øjeblikket kan vi tilbyde 20 forskellige. Alle arter bliver håndhøstet bæredygtigt og det vilde maritime forbliver på den måde intakt.
Tangen leveres bl.a. til top restauranterne i Scandinavian, der tidligere har måtte hente tang i lande som Japan og Kina.

Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer, sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 12.

Hos os i Dansk Tang arbejder vi lokalt og næsten uden transport, da produktionsfaciliteterne er tæt på. Ligeledes er produktionen optimeret og størstedelen af strømmen her til, kommer fra solceller. Her er det også vigtigt, at nævne, at tangen som indgår i produkterne, har en CO2 belastning på et rundt nul!
I vores webshop, sender vil kun varer i brugte papkasser. Dem får vi fra vores naboer i Anneberg Kulturpark. Vi bruger ikke træuld eller bobleplast i forsendelserne, men tørret ålegræs, som er skyllet op på strandene. Dette kan forbrugeren efterfølgende bruge som kompost i sin have. Tørret ålegræs er perfekt til dette, da det samtidig er fugt neutralt.
På kasserne som vi levere tang i til restauranter og kantiner, er der navn på, da samme kasse bruges igen og igen. Et simpelt stregsystem fortæller om antal gange. En pose bruges til at pakke tangen ind. Rekorden er en kasse om på være på en restaurant 98 gange

 

Fns verdensmål nr 12
FNs verdensmål nr 13

Handel hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 13.

Vi er er meget bevidste om, at der skal gøres noget hurtigt, og hvis vi ikke gør noget nu, så er det for sent! Den tang vi høster er et fremragende eksempel på en måde at gøre noget hurtigt og effektivt, tangen bliver enten solgt våd eller tørt, og som forbruger har du herved mulighed for at købe et produkt uden klimabelastning. Du kan læse meget mere om tangs CO2 optag her. Nyeste tiltager er oprettelse af et laboratorium i vores virksomhed hvor vi dyrker tangliner. Liner som så kan sættes ud i vandet og rense det samtidig med at det optager CO2.

 

“Bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer” – sådan lyder FNs overskrift på punkt Nr 14.

I forlængelse af de øvrige punkter, afslutter punkt Nr. 14 rigtigt flot fortællingen. En måde at udnytte havet på, er netop tang. Vores høst forgår bæredygtigt og med tanke på miljøet, vi skær tangen så den vokser videre. Vi har ved Rørvig en tangfarm med sukkertang og finger tang og ansøgninger på nye tangfarme venter på kystdirektoratets tilladelse.

Fns verdensmål nr 14
[elfsight_countdown_timer id=”2″]
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0