Quinoafrikadeller
med tang

Hvordan laver jeg quinoafrikadellerne?
1. Bring 2dl vand i kog og tilsæt quinoa. Lad det simre under låg i 10 min. Sluk for varmen og lad quinoaen trække under låg i ca. 5 min.
2. I mens quinoaen koger, skylles sukkertangen grundigt under koldt vand. Derefter snittes sukkertangen fint og hældes op i en stor skål.
3. Løg og hvidløg hakkes fint og hældes i skålen sammen med fintsnittet sukkertang.
4. Når quinoaen er færdigkogt hældes den i en si, så overskydende vand kan løbe fra.
5. Gulerødder, pastinakker skrælles og rives fint enten på rivejern eller ved brug af en foodprocessor. Grøntsagerne hældes i skålen.
6. Persillen skyldes grundigt, hakkes fint og hældes i skålen.
7. Havregryn vejes af og tilsættes i farsen.
8. Den afdryppet quinoa og æg tilsættes i farsen og der røres godt for at blande farsen.
9. Krydderierne tilsættes i farsen og salt samt peber tilføjes efter smag. Man kan prøvestege en frikadelle og smage om der skal tilføjes mere eller mindre salt og peber.
10. Varm panden op med olivenolie, steg frikadellerne ved middelvarme 2-3 min på hver side.

Portionsstørrelse
Beregnet til 4 personer
Ca. 16 quinoafrikadellerne
Hvad skal jeg bruge?
40g Sukkertang(Frisk eller opblødt)
1dl Quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
120g pastinak
20g hakket persille
50g havregryn
2 æg
1 tsk spidskommen
1 tsk tørret chilli
1 tsk timian
Salt og peber
1-2 spsk Olivenolie
Redskaber
En lille gryde
Et decilitermål
En stor skål
Kniv og skærebræt
En si
En skrællekniv
Et rivejern eller en foodprocessor
En køkkenvægt
En tsk
En spsk
En pande
Hvad skal jeg servere?
Server quinoafrikadellerne med en kold dip og ovnbagte kartofler eller en simpel salat.
Til den kolde dip kan du sagtens bruge cremefraiche eller Skyr og blande med vores Tangmix no. 3 (kommer snart som et nyt produkt).
Quinoafrikadellerne kan også laves lidt større og bruges som erstatning af kød i burgere.
Hvor lang tid?
20-30 min
Estimeret næringsindhold pr. 100g
Energi 738kJ/176kcal
Fedt 7,32
heraf mættede 1,18
Kulhydrat 19,9
heraf sukkerarter 4,5
Protein 6,18
Kostfibre 3,75
Salt
Tips og tricks om tilbedrening af quinoafrikadellerne
Quinoafrikadellerne kan laves i oven ved 180º i 15 min.
Quinoafrikadellerne kan også forsteges på panden og derefter bages videre i oven ved 150º.
De fleste tangtyper kan anvendes i opskriften både friske og tørrede. Ved brug af tørret tang følg informationerne bag på indpakningen og tilsæt kun 5-10g opblødt tang.
Den friske sukkertang, har en mild salt smag med et tvist af skaldyr. Konsistensen er knasende og sprød og bliver mørkegrøn ved stegning
Du kan sagtens tilsætte 5-10g frisk tang mere til opskriften, det anbefales at tangen snittes ekstra fint ved tilsætning af mere.
Hvorfor tang?
Tang bidrager med umamismag og salt i veganske og vegetariske retter. Det har et lavt fedtindhold men et højt indhold af protein og kostfibre. Tang indeholder alle de essentielle aminosyrer, som din krop har brug for igennem kosten. Det er med til at opretholde dit daglige indtage af kostfibre, som anbefales at være 25-35g/dag.
Tang indeholder et hav af naturlige vitaminer og mineraler som det komplekse B12 vitamin, der normalt ikke eksisterer i grøntsager men i kød. Tang har et naturligt højt jodindhold, og en god balance af omega 3 og 6 fedtsyre.
Tang er en bæredygtig naturlig råvare, som er med til at bidrage til nye fødevareressourcer. Vidste du at tang og vores virksomhed Dansk Tang opfylder FN’s verdensmål nr. 3: Sundhed og trivsel, nr. 12: Ansvarligt forbrug og bæredygtigproduktion, nr. 13: Klima indsats, nr. 14: Livet i havet.
Udviklet af Marie Mosegaard og Louise Kamilla Krøyer, Studerende fra Ernæring og Sundhed, Absalon.