“Hos Dansk Tang sker det hele i eller omkring Odsherred”


I Dansk Tang sætter vi en stor ære i at arbejde sammen med nogle af de mest erfarne og mest passionerede folk indenfor gastronomiske fødevarer og produktionen heraf.

 

Claus Henriksen

Claus Henriksen, Dragsholm SlotClaus Henriksen har siden 2008 været chefkok på det ypperligste spisested i Odsherred, Dragsholm Slot. Dragsholm Slot ligger midt i det smukke Odsherred. På det 800-årige slot mødes fortid, nutid og fremtid i et harmonisk samspil mellem historie, teori og gastronomi. Slottet skal både ses og smages. Historien om slottet, er helt speciel, og viser hvilken vigtighed stedet har for Odsherred.
Omkring 10-års alderen fik Claus Henriksen smag for kokkefaget. Det fortælles det begyndte med en hjemmebagt brunsviger i familiens køkken. Herefter fortsatte det med den obligatoriske læretid på Hotel- og Restaurantskolen. Lokalt har han blandt andet stået bag potterne og panderne i køkkenet på Lodsoldermandsgaarden i Rørvig. Senere kom han til steder som Søllerød Kro, Jan Hurtigkarl i Ålsgårde og hos Michel Michaud på Marie Louise i Odense. I Oslo var han kort i køkkenet på den nu hedengangne restaurant Bagatelle. Her passede Eyvind Hellstrøm på sine to Michelin-stjerner. Herefter gik turen hjem til dejlige Danmark til blandt andet Noma og Formel B, før rejsen gik til slottet i Odsherred.
Dragsholm Slot som helhed og Claus Henriksen i særdeleshed har formodet at sætte det Nordiske køkken på landkortet. Slottets to anerkendte og prisvindende restauranter baserer sæsonens menuer på årstidernes råvarer fra Baronens inddæmmede Lammefjorden også kaldet Danmarks største køkkenhave.

Søren Wiuff

Søren Wiuff - Dansk TangUden at fornærme nogen, kan man med rette kalde Søren Wiuff for grøntsagsnørden fra Lammefjorden. Stedet hvor de mange traditionelle og samtidig nye spændende grøntsager gror er på jordene ved Søren Wiuffs fædrene gård, Brogård, der ligger sydligst på Lammefjorden ved kystlinien mod Gislinge. Her er jorden sandet, ofte meget sandet, men med næringsrigt dynd to-tre meter nede. Altså en helt speciel jord og det er netop jorden på Lammefjorden der gør stedet så specielt.
Søren Wiuff er blandt andet kendt for asparges, den første grønsag bønderne begyndte at dyrke da Lammefjorden blev inddæmmet. Aspargesen kunne klare den saltholdige undergrund og den blev en stor råvare gennem 1950’erne og 60-erne for området og også på Brogård. Omkring 1970 stoppede aspargesfesten ret brat; det kunne bedre betale sig at dyrke især gulerødder og kartofler. Men Søren bragte asparges tilbage på landkortet, da han fik lov at høste frø på nabogården i vinteren 1982. Herefter gik det hurtigt og Søren Wiuff kørte rundt og tilbød produktet til de københavnske restauranter. Projektet lykkes og resultatet ses i dag. Han fik foden ind hos blandt andre Franz Stockhammer på l´Alsace i Ny Østergade og hos Jens Andersen, chefkok, Divan 2 i Tivoli. ”De to gav mig grundgnisten til at køre på med asparges og alt det andet bras, det efterhånden er blevet til” har Søren Wiuff udtalt. Samarbejdet består af gensidig sparring omkring nye tiltag, og ligeledes bliver Wiuff grøntsager brugt i Dansk Tangs produkter.

Sidinge Gårdbutik

Sidinge gaarbutik logoDen største producent i Odsherred er Sidinge Gårdbutik. Gårdbutikken er samtidig er med til at sætte Odsherred på landkortet inden for lokal producerede fødevarer. Frugtplantagen ligger i hjertet af Odsherred i landsbyen Sidinge. Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage ejes og drives af Mogens Bentzen, der også er formand for foreningen FIO. FIO er en forening for fødevarerproducenter i Odsherred.
Sammen med sine ansatte, står Mogens Bentzen for den daglige drift og udvikling af produktionen af alle sine kvalitetsprodukter. Produkterne er baseret på egne og lokale frugter og grøntsager. Fødevareproduktionen foregår i gårdens bygninger, hvor der er oprettet et moderne produktionsanlæg. Stedet har en stor hyggelig gårdbutik indrettet i de gamle staldbygninger. Hos Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage sælges de egenproducerede produkter. Disse produkter sælges også i flere delikatessebutikker over hele Danmark. Desuden har Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage det største osteudvalg i Odsherred og det er med oste modnet på eget ostelager.

Lokalkompagniet

Lokalkompagniet - Nykøbing SjMed en placering på gågaden i Nykøbing Sj, Odsherreds hovedstad, ligger Lokalkompagniet centralt placeret. Ideen omkring Lokalkompagniet er ønsket om at samle lokale producenter af fødevarer og brugskunst i en spændende stemningsfuld oplevelsesbutik. Her kan gæster gå på opdagelse og se hvad Odsherred byder på. Der er skabt en hyggelig stemning i den store butik så du føler dig velkommen. Her tilbydes alt det bedste af lokale fødevarer og spændende brugskunst fra Odsherred. Stedet har også et stort caféområde hvor du kan nyde en kop kaffe, et glas vin eller en lokal øl.
Er du på jagt efter en gave er det også stedet. Du kan selv sammensætte en gavekasse af lokale produkter eller købe en af de færdige gavekasser. Er du ikke i byen, har Lokalkompagniet naturligvis en webshop, hvor du kan handle alle ugens dage.

I pinsen 2016 blev endnu et kapitel tilføjet – her åbnede man en café i samme rustikke stil som resten af Lokalkompagniet. Viser vejret sig fra sin gode side, kan maden nydes i den tilhørende gårdhave, hvor der altid er et sted med læ.