Vi skylder jer en stor tak!

CLaus henriksen med produkter fra Dansk Tang

Claus Henriksen

Claus Henriksen har idag åbnet sin egen restaurant – Restaurant MOTA, 50 meter fra hvor vi holder til.
Inden da var han chefkok på Dragsholm Slot, der ligger midt i det smukke Odsherred. På det 800-årige slot mødes fortid, nutid og fremtid i et harmonisk samspil mellem historie, teori og gastronomi. Slottet skal både ses og smages. Historien om slottet, er helt speciel, og viser hvilken vigtighed stedet har for Odsherred.
Omkring 10-års alderen fik Claus Henriksen smag for kokkefaget. Det fortælles det begyndte med en hjemmebagt brunsviger i familiens køkken. Herefter fortsatte det med den obligatoriske læretid på Hotel- og Restaurantskolen. Lokalt har han blandt andet stået bag potterne og panderne i køkkenet på Lodsoldermandsgaarden i Rørvig. Senere kom han til steder som Søllerød Kro, Jan Hurtigkarl i Ålsgårde og hos Michel Michaud på Marie Louise i Odense. I Oslo var han kort i køkkenet på den nu hedengangne restaurant Bagatelle. Her passede Eyvind Hellstrøm på sine to Michelin-stjerner. Herefter gik turen hjem til dejlige Danmark til blandt andet Noma og Formel B, før rejsen gik til slottet i Odsherred.
Det var Claus der satte Dragsholm Slot på det store gastronomiske verdenskort og i særdeleshed har han formodet at sætte det Nordiske køkken på landkortet. Men i 2021 åbnede Restaurant MOTA i de smukke kulturhistoriske bygninger fra 1915, i det tidligere Psykiatriske Hospital. Bygningerne er en del af Grønnegårdskomplekset i Annebergparken og de lokaler, hvori restaurant MOTA har til huse, er oprindeligt opført som forsamlingshus og teater for sindssygehospitalet.
I 2022 fik restauranten en Michelin stjerne og et par måneder senere blev den udnævnt til årets restaurant af den Danske Spiseguide.
Det var Claus der gav os troen på, at tangen kunne bruges i det gastronimiske køkken, da vi som uvidende personer udi tangen, henvente os til Claus i 2016, og derfor er vi så glade for at have Claus så tæt på i Anneberg Kulturpark.

Søren Wiuff - Dansk Tang

Søren Wiuff

Uden at fornærme nogen, kan man med rette kalde Søren Wiuff for grøntsagsnørden fra Lammefjorden. Stedet hvor de mange traditionelle og samtidig nye spændende grøntsager gror er på jordene ved Søren Wiuffs fædrene gård, Brogård, der ligger sydligst på Lammefjorden ved kystlinien mod Gislinge. Her er jorden sandet, ofte meget sandet, men med næringsrigt dynd to-tre meter nede. Altså en helt speciel jord og det er netop jorden på Lammefjorden der gør stedet så specielt.
Søren Wiuff er blandt andet kendt for asparges, den første grønsag bønderne begyndte at dyrke da Lammefjorden blev inddæmmet. Aspargesen kunne klare den saltholdige undergrund og den blev en stor råvare gennem 1950’erne og 60-erne for området og også på Brogård. Omkring 1970 stoppede aspargesfesten ret brat; det kunne bedre betale sig at dyrke især gulerødder og kartofler. Men Søren bragte asparges tilbage på landkortet, da han fik lov at høste frø på nabogården i vinteren 1982. Herefter gik det hurtigt og Søren Wiuff kørte rundt og tilbød produktet til de københavnske restauranter. Projektet lykkes og resultatet ses i dag. Han fik foden ind hos blandt andre Franz Stockhammer på l´Alsace i Ny Østergade og hos Jens Andersen, chefkok, Divan 2 i Tivoli. ”De to gav mig grundgnisten til at køre på med asparges og alt det andet bras, det efterhånden er blevet til” har Søren Wiuff udtalt. Samarbejdet består af gensidig sparring omkring nye tiltag, ligesom Søren også er ambassadør for ålegræs i høkasser.

Sidinge gaarbutik logo

Sidinge Gårdbutik

Den største producent i Odsherred er Sidinge Gårdbutik. Gårdbutikken er samtidig er med til at sætte Odsherred på landkortet inden for lokal producerede fødevarer. Frugtplantagen ligger i hjertet af Odsherred i landsbyen Sidinge. Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage ejes og drives af Mogens Bentzen, der også er formand for foreningen FIO. FIO er en forening for fødevarerproducenter i Odsherred.
Sammen med sine ansatte, står Mogens Bentzen for den daglige drift og udvikling af produktionen af alle sine kvalitetsprodukter. Produkterne er baseret på egne og lokale frugter og grøntsager. Fødevareproduktionen foregår i gårdens bygninger, hvor der er oprettet et moderne produktionsanlæg. Stedet har en stor hyggelig gårdbutik indrettet i de gamle staldbygninger. Hos Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage sælges de egenproducerede produkter. Disse produkter sælges også i flere delikatessebutikker over hele Danmark. Desuden har Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage det største osteudvalg i Odsherred og det er med oste modnet på eget ostelager.
Da vi i starten lavede forskellige produkter var Mogens en stor hjælp, også i forbindelse med etiketering og ikke mindst besider han en stor viden, som vi har kunne trække på mange gange.

Fiskerikajen-logo-300x152

Fiskerikajen

Deres slogan “Respekt For Havet” – vi elsker det bare. Det siger alt det vi også står for. Så da vi i 2021 snakkede om at lavet en samarbejde, var det bare som to brikker der passede sammen.
Fiskerikajen Engros har siden 1999, hvor virksomheden blev grundlagt af en fisker og to kokke, leveret fisk og skaldyr til landets bedste kokke. Og fra 2021 blev frisk og tørret tang, en del af virksomheden udvalg.

Fiskerikajen er siden 2019 blevet en del af Nordward og er sammen med Kvalitetsfisk i Stockholm, Fisk Idag i Gøteborg og FGSFOODS i Fredericia Nordens største fiskegrossistvirksomhed. De holder til i Rødovre hvor vi leverer tang til 2 gange om ugen.
Dette gør vores levering mere bærdygtig, da det er mange af de samme restauranter vi har som kunder.

Alle i virksomhedens salgsafdeling har en masterclass i tang og blive løbende opdateret med den nyeste viden.

Vi siger det lige igen “Respekt For Havet” – krammer herfra….

NCLF logo

National center for lokale fødevarer

Når man starter en ny virksomhed, er netværk en vigtig ting. Man har nogle fantastiske produkter og ideer, men netværket er noget skal arbejdes for. Her var NCLF og er stadig en vigtig partner. Som de skriver på deres hjemmesiden – ”Vi kobler forbrugere, gastronomi og landbrug – og vi udvikler forretningsmodeller, der gør en forskel i lokalområdet.” Mere præcist kan det ikke beskrives. Inden vi startede, kunne man ikke finde en drejebog i drift af et tangfirma. Men produktet og lysten var der, men netværket skulle bygges op og forretningsmodellerne tilrettes i forhold til at det var havets grøntsager vi have med at gøre. Jesper Zeihlund er en del af vores advisory board og har på den måde medvirket til at vi kunne komme i gang med denne lidt specielle fødevare. Vi har oplevet alle medarbejder optræde meget professionelle inden for deres fagområder til stor gavn for Dansk Tang. Specielt inden for gastronomi, hotel og catering, har vi nydt godt af NCLF´s kompetencer.

I 2022 åbnede Jesper Zeihlund Local Food Mind, et fødevareakademi i Anneberg Kulturpark så vi er faktisk blevet naboer, hvilet er helt fantastisk, da sparingen om udviklingen af Dansk Tang stadig foregår.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0