Foredrag om bæredygtighed og tang

– på en sanselig og inddragende måde

Det bliver et foredrag om bæredygtighed af Danmarks måske mest bæredygtige virksomhed!

Vi kommer naturligvis ind på hvordan virksomheden begyndte og om hvordan NOMA blev vores første kunde, til at aftage frisk tang – et nyt marked var en realitet. I dag leverer vi frisk tang til mange toprestauranter i Danmark, Sverige og Tyskland, og siden er mange andre restauranter og catering virksomheder kommet til.

Vi VIL være den første CO2 negative virksomhed, ligesom FN’s verdensmål er en integreret del af vores DNA.

Bæredygtigt foredrag fra tre forskellige vinkler

Claus Marcussen – Medstifter og CEO i Dansk Tang

Historien om Dansk Tang

Hvordan får man den ide at starte en virksomhed med tang? Det er nok det spørgsmål vi har fået flest gange.

Men bag svaret gemmer der sig en helt speciel “far og søn ” iværksætterhistorie.

Odsherred, der i forvejen er kendt for mange fødevare, har 160 km. kystlinje, så mulighederne for os lå helt åbenlyst i havet.

Fisker eller landmand, og de fejl vi har begået.

Fisker eller landmand – sådan spurgte Fødevarestyrelsen da vi kontaktede dem første gang.

I opstartsfasen var der mange der kom med ideer, og vi lyttede måske til for mange af dem.

Vi begik en del fejl, vi naturligvis har lært af. En salgschef som blev fyret, en bestyrelsesformand ligeså. Et advisory board, som hjalp med retningen og gode investorer som tænker koncept og historie, over hurtigt udbytte.

Simon Weber Marcussen Co-founder og medlem af Ungeklimarådet

CO2, Klima og biodiversitet

Vores DNA er at tænke CO2 før penge, men hvordan laver man en forretning på det? Simon vil tage jer igennem rejsen fra hobbyprojekt til Danmarks mest klima ambitiøse virksomhed.

Handlinger bag tankerne

Stædighed, forskning og ændringer i opfattelsen af tang, var, og er stadig, nogle af de ingredienser der skal koges sammen, før Dansk Tang kan betegnes som en succes.

Der bliver snakket om op og nedturer, de mislykkede projekter og projekterne som gør det muligt at blive CO2 negativ.

Vi skal også snakke om de perspektiver der er i udnyttelsen af havet, regne på CO2 optag, og give en forståelse af, hvorfor havet er og bliver en af vores bedste muligheder, hvis vi skal nå 2030 målene.

Kunne vi f.eks. droppe soja import og i stedet dyrke de grønne proteiner, i havet omkring Danmark?

Claus Falconi
Claus Falconi – Miljøbiolog (PhD med speciale i tang)

Geografien, Odsherred og No Waste

Vi holder til i Odsherred, hvor vi er så heldige, at geografien gør, at vi kan høste rigtig mange tangarter. De 160 km kystlinje, som Odsherred er omgivet af, bestående af Isefjorden, Kattegat og Sejerøbugten, giver optimale vilkår.

Vi har ikke noget spild i produktionen. Frasorteret tang bruges f.eks. til foder til dyr og ålegræs bruges som pakkefyld elle isolering.

Tangens biologi og brug

Under foredraget kommer vi ind på tangens biologi og udbredelse i Norden, samt hvordan man historisk set har brugt tang i Norden, Grønland og resten af verden.

Hvorfor er tang sundt, og hvad indeholder det? Yderligere kommer vi ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du spiser tang, og hvor kommer umami smagen f.eks. fra?

Og vidste du f.eks., at tang indgår i produkter som is og cacaomælk og, at vitaminindholdet er cirka 10 gange højere, end i frugt og grønt?

Bæredygtig virksomhed, hele vejen igennem!

Den røde tråd igennem alle tre typer af foredrag er CO2, klima, havet og iværksætteri.

Det er også historien om, hvordan frisk tang er på vej til at blive en del af madpyramiden på lige fod med gulerødder og æbler. Ligesom det er historien om en virksomhed, der har igangsat projekter som fejlede – eller måske var tiden ikke til det – endnu!

Tang kan mange ting. Som fødevare har det både gastronomiske og sundhedsmæssige kvaliteter og herunder også sygdomsforebyggende egenskaber. Derudover kan det f.eks. også bruges som isolering, eller sagt på en anden måde, mulighederne er enorme. Derfor er vi også medstiftere af ”Dansk Videnscenter for Tang”, som er ved at blive etableret i Anneberg Kulturpark Nykøbing Sj. Bag projektet står et stærkt hold bestående af: Dansk Tang, Anneberg Kulturpark, Geopark Odsherred, DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Nationalt Center for Lokale Fødevarer.

Foredraget om ovenstående kan tilrettes individuelt – men kontakt os for at høre nærmere om pris. Naturligvis er der mulighed for smagsprøver, ligesom man kan købe nogle af vores produkter efter foredragene.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0