Bæredygtigt foredrag om tang

– foredrag på en sanselig og inddragende måde

Hvorfor startede I egentligt med at arbejde med tang ?

Det spørgsmål har vi fået rigtig mange gange. Bag svaret gemmer der sig en helt speciel iværksætter historie, med bl.a. far og søn, der i starten var ment som et lokalt forsøg på at lave nogle nye spændende fødevarer i et område, Odsherred, der i forvejen er kendt for bl.a. det store udbud af lækre fødevarer.

Efter vi har eksisteret i godt et år bliver vi kontaktet at NOMA, som vil høre nærmere om os og hvilke typer tang vi kunne levere. Siden har vi leveret frisk tang til dem og mange andre top restauranter i Danmark. Siden er mange andre restauranter og catering virksomheder kommet med på vognen.

Bæredygtig virksomhed, hele vejen igennem!

 

Tang er sund klimamad, Co2 venligt og så arbejder vi også med FN´s Verdensmål i Dansk Tang. Tang smager forskelligt og vi er så heldige at bo det bedste sted i Danmark i forhold til at høste tang – pt. kan vi levere 23 forskellige arter – fordi Odsherred, der er omgivet af 140 km. kystlinje har 3 meget forskellige kyster – nemlig Isefjorden, Kattegat og Sejerøbugten. Mere optimalt kan det ikke blive. Og så er vi lige bed at udkomme med Danmarks første tangsalat – dette er i sig selv en spændende historie.

Det er og historien om hvordan frisk tang er på vej til at blive en del af madpyramiden på lige fod med gulerødder og æbler.  Men det er også historien om en virksomhed der har igangsat projekter som fejlede eller måske var tiden ikke til det endnu!

Det er historien om en virksomhed der ikke har noget spild i produktionen. Det enten bruges til gødning eller foder til dyrene. Du får også historien om de projekter vi er involveret i, bl.a. projektet om at finde den rette blanding af tang til køer, så man på den måde kan nedsætte metangasudslippet fra dem.

Tang kan mange ting. Spises, har mange sundhedsmæssige kvaliteter og ikke mindst også sygdomsforebyggende egenskaber. Desuden kan det også bruges som isolering, eller sagt på en anden måde, mulighederne er enorme. Derfor, er vi også en del af det nye ”Dansk Videnscenter for Tang”, som er på vej lige ved siden af hvor vi bor i Nykøbing sj. Bag projektet står et stærkt hold bestående af, Anneberg Kulturpark, Geopark Odsherred, DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Nationalt Center for Lokale Fødevarer.

Foredraget om ovenstående kan tilrettes individuelt – men kontakt os for at høre nærmer om pris. Naturligvis er der mulighed for smagsprøver ligesom man kan købe nogle af vores produkter efter foredraget.

Simon Weber Marcussen - Dansk Tang

Simon Weber Marcussen

Det er mig som i skal høre på!
Jeg var tilbage i 2016 med til at grundlægge Dansk Tang.

Jeg er 25 år og har de seneste syv år hold utallige foredrag om tang, bæredygtighed, sundhed og sågar SEO. Ligeledes har jeg deltaget i et hav af radio- og tv-udsendelser.
Har det overordnet ansvar for den eksterne formidlingen i Dansk Tang.

Jeg har specialiceret mig i høst på +8 meters dybde og kender den danske havbund bedre end nogen anden.
Til daglig høster jeg tang til restauranter som Noma, Geranium og AOC.

Tang kasse

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Subtotal
DKK 0,00
Continue Shopping
0