Foredrag om bæredygtighed og tang

– på en sanselig og inddragende måde

Det bliver et foredrag om bæredygtighed af Danmarks måske mest bæredygtige virksomhed!

Hvorfor startede I egentligt med at arbejde med tang?

Det spørgsmål har vi fået rigtig mange gange. Bag svaret gemmer der sig en helt speciel “far og søn”-iværksætterhistorie, I starten var det ment som et lokalt forsøg på at lave nogle nye, spændende fødevarer her i Odsherred, der i forvejen er kendt for bl.a. det store udbud af lækre fødevareprodukter.

Du tænker, hvad har det med bæredygtighed af gøre? – Bare vent, det kommer!

Efter at vi havde eksisteret i godt et år, blev vi kontaktet af NOMA, som ville høre nærmere om os, og hvilke typer tang vi kunne levere. Siden har vi leveret frisk tang til dem og mange andre toprestauranter i Danmark, Sverige og Tyskland. Siden er mange andre restauranter og catering virksomheder kommet med på bølgen.

Bæredygtig virksomhed, hele vejen igennem!

Tang er sund CO2 venlig klimamad og derfor er det oplagt at vi arbejder med FN´s Verdensmål i Dansk Tang. Tang smager forskelligt og vi er så heldige at bo et sted i Danmark, hvor vi kan vi høste 23 forskellige arter – fordi Odsherred er omgivet af 140 km kystlinje og har tre meget forskellige kyster – nemlig Isefjorden, Kattegat og Sejerøbugten. Mere optimalt kan det ikke blive. Og så er vi lige ved at lancere Danmarks første tangsalat – dette er i sig selv en spændende historie.

Det er også historien om, hvordan frisk tang er på vej til at blive en del af madpyramiden på lige fod med gulerødder og æbler. Ligesom det er historien om en virksomhed, der har igangsat projekter som fejlede – eller måske var tiden ikke til det – endnu!

Det er historien om en virksomhed der ikke har noget spild i produktionen. Frasorteret tang bruges enten til gødning eller foder til dyr. Du får også historien om andre projekter vi er involveret i, bl.a. projektet om at finde den rette blanding af tang til køer, så man på den måde kan nedsætte metangasudslippet fra køernes prutter og bøvser.

Tang kan mange ting. Som fødevare har det både gastronomiske og sundhedsmæssige kvaliteter og herunder også sygdomsforebyggende egenskaber. Derudover kan det f.eks. også bruges som isolering, eller sagt på en anden måde, mulighederne er enorme. Derfor er vi også medstiftere af ”Dansk Videnscenter for Tang”, som er ved at blive etableret i Anneberg Kulturpark Nykøbing Sj. Bag projektet står et stærkt hold bestående af: Dansk Tang, Anneberg Kulturpark, Geopark Odsherred, DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Nationalt Center for Lokale Fødevarer.

Foredraget om ovenstående kan tilrettes individuelt – men kontakt os for at høre nærmere om pris. Naturligvis er der mulighed for smagsprøver, ligesom man kan købe nogle af vores produkter efter foredraget.

Simon Weber Marcussen foredragsholder fra Dansk Tang

Simon Weber Marcussen

Det er mig, som i skal høre på!
Jeg var tilbage i 2016 med til at grundlægge Dansk Tang.
Jeg er 25 år og har de seneste syv år holdt utallige foredrag om tang, bæredygtighed, sundhed og sågar SEO. Ligeledes har jeg deltaget i et hav af radio- og tv-udsendelser.

Jeg har det overordnede ansvar for den eksterne formidling hos Dansk Tang.
Desuden har jeg specialiseret mig i høst på +8 meters dybde og kender den danske havbund bedre end nogen.

Til daglig høster jeg tang til restauranter som Noma, Geranium og AOC.

Bæredygtig kasse med tang

Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0