Tang er en bæredygtig og uudnyttet ressource
Vores høst foregår i waders eller fra små både
Vi bygger vores vækst på en bæredygtig profil. For os er bæredygtighed vigtigt, og derfor er hele virksomheden baseret på den oprindelige definition af ordet bæredygtighed, som beskrevet i Brundtlandrapporten (Our Common Future):
“Sustainable development is development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs.”
Respekt for naturen
Naturen er vores levebrød, og derfor behandler vi den med respekt. Tangen høstes bæredygtigt – det vil sige over vækstzonen, så den efterfølgende kan vokse ud igen. På den måde er vi med til både at fjerne kvælstof fra havet og skabe lækre fødevarer til din hverdag.
Optagelse af næringsstoffer
Tang har en fantastisk evne til at optage næringsstoffer. I modsætning til landplanter behøver tang ikke rødder for at optage næringsstoffer, da dens celler er i direkte kontakt med vandet.
Gennem mange år har udledningen af for mange næringsstoffer i marine områder været et politisk debatemne, og her spiller tang en vigtig rolle. Tangs evne til at binde næringsstoffer hjælper midlertidigt på problemet, men når tangen dør, frigives næringsstofferne igen til vandmiljøet eller bindes til havbunden. Hvis vi derimod høster noget af tangen, hjælper vi med at reducere næringsstofindholdet i havet.
Bæredygtig høst og produktion
At høste tang skal gøres bæredygtigt – det vil sige over vækstzonen. På den måde kan tangen skyde igen, og en ny alge behøver ikke først at etablere sig. Efter noget tid er planten klar til endnu en høst, nu med et nyt optag af næringsstoffer, som igen fjernes fra havmiljøet.
Tang må aldrig høstes i områder med begrænset mængder af en art. Det er vigtigt at gøre det i områder, hvor der er rigeligt med tang. På den måde bevares biodiversiteten, og det bliver muligt at høste på samme sted igen inden for kort tid.