Det bliver sjovt, vådt, anderledes og du bliver helt sikkert klogere!

Tangsafari, der matcher alle behov

I 2023 er vi hele 3 steder på Sjælland – Anneberg (Nykøbing Sj), Lynæs/Hundested og Dyrehøj Vingård (Røsnæs).

Vi garantere at det bliver sjovt, vådt, anderledes og du bliver helt sikkert klogere!

Hvis du er en gruppe eller en virksomhed, så har vi også løsningerne til dig – se forslag til program længere nede her på siden.

Selve tangsafafarien

Vi skal på jagt og det er den veganske udgave af slagsen. Safarien er præget af nye opdagelser, nye smagsindtryk og spænding ved at finde så mange arter som overhovedet muligt.

Vi tager dig i hånden og svarer på spørgsmål som: Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg høster tang? Hvilken årstid er bedst? Hvor vokser de forskellige typer tang? Hvordan høster jeg bæredygtigt og passer på naturen? Der vil blive forklaret, illustreret og undervist i tangens sunde egenskaber og fremtidsperspektiver. Hvilket får de fleste til at slå øjnene op!

Du kommer ind og ser vores lokaler, hvor vi pakker den tørrede og den friske tang. Her vil du høre om, hvordan virksomheden startede, og få indblik i, hvordan vi producerer, høster og tørrer vores produkter.

En super mulighed for enkeltpersoner, kærster og ægepar eller mindre grupper eller familier. Det kan også være den perfekte julegave.

De praktiske forhold

Hvis du har et par waders, så er det en fordel, men intet krav. Vi har naturligvis en masse. Husk en lille pose, skål eller andet, så du kan få tang med hjem.

Der tages forbehold for vejret – og vær opmærksom på at mødestedet kan blive flyttet. Vi kontakter dig hvis der kommer ændringer.

Varighed ca. 2½ timer.

Efter alle ture, er det muligt at købe vores produkter.

Tangsafari for virksomheder eller  grupper

Indholdet af tangsafarien og de praktiske forhold er beskrevet ovenover.

Vi kan sætte præcis det program sammen du ønsker. Tangsafari for virksomheder og grupper anbefaler vi sker i Anneberg Kulturpark – der hvor vi holder til. Her er flere andre interessante virksomheder og oplevelser, f.eks. Contempehrary eller bryggeriet Deeper Roots. Spisning på Michelin restauranten MOTA eller datter restauranten ERBA, som alle ligger i en radius af 200 meter fra os.

Her er et forslag til et program:

Tangsafari (2.5 timer)
Som skrevet tidliger, så er selve indholdet  beskrevet øverst på siden, men naturligvis kan vi lave justeringer – helt efter dit ønske. En teambuilding tur i  waders og med vandkikkerter og en masse information om havets grøntsager. Og hvem ved, måske kan tang implementeres i jeres virksomhed, på en måde i ikke havde overvejet.

Bæredygtighed er vigtig for os. Vi yder vores bidrag til følgende af FN´s Verdensmål: 7, 8, 11, 12, 13, 14. Det er naturligvis også noget vi kommer ind på. I vil blive opdateret på den nyeste viden omkring tang og få en dybere forståelse af, hvorfor tang er klimamad.

Vi garanterer, at turen vil give jer nye oplevelser og indtryk om tang, som er en af de mest hotte og nyskabende ingredienser i madlavning i dag.

Herefter er der flere muligheder:

Spisning 1: (Tilvalg: 0.5 time)

Er vejret til det, spiser vi maden (en bowl) i skønne omgivelser tæt ved vandet. Den er lavet af Restaurant ERBA, og indeholder pasta, årstidens fisk, tang og grøntsager. Tillader vejret ikke spisning ved vandet, har vi mulighed for at nyde maden indendørs. Naturligvis er der mulighed for at smage vores forskellige tangøl, ellers lokal saft fra Siddinge gårdbutik.

Spisning 2:  Tilvalg: (2 timer – frokost) eller (5 timer – aften)

Overfor hvor vi holder til, helet præcis 50 meter, ligger Restaurant MOTA med kokken Claus Henriksen bag roret.
Den åbnede i 2021 i de smukke kulturhistoriske bygninger fra 1915, i det tidligere Psykiatriske Hospital. Bygningerne er en del af Grønnegårdskomplekset i Annebergparken og de lokaler, hvori restaurant MOTA har til huse, er oprindeligt opført som forsamlingshus og teater for sindssygehospitalet.
I 2022 fik restauranten en Michelin stjerne og et par måneder senere blev den udnævnt til årets restaurant af den Danske Spiseguide.

Spisning 3:  Tilvalg: (2 timer – frokost) eller (2 timer – aften)

I maj måned 2023 åbnede Claus Henriksen, restaurant ERBA, som også ligger i Anneberg Kulturpark. En pastarestaurant med inspiration fra Odsherred.

Ølsmagning (Tilvalg: 1 time)

Vores nabo – Deeper Roots der bl.a. laver vores 3 øl kan besøges efter en tangsafari, hvor man kan få lov at smage på bryggeriets forskellige øl.

For grupper der ønsker overnatning, kan vi også løse dette ved at arrangere overnatning i gæstehuset.

For bookning, priser mv ring til Claus Marcussen på +45 40 42 53 98 eller skriv til ham på claus@dansktang.dk.

Din guide bliver en af os

 

Simon Weber Marcussen i tørdragt
Simon Weber Marcussen – Medstifter af Dansk Tang og medlem af
Ungeklimarådet under Klima,- Energi,- og Forsyningsministeriet 🌍
Claus Falconi
Claus Falconi – Miljøbiolog (PhD med speciale i tang)
Claus Marcussen Dansk Tang
Claus Marcussen – Medstifter og CEO i Dansk Tang
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0