Som vegetar eller veganer er tang lige noget for dig

Vegetar og veganer

Var du klar over at tang og alger er verdens mest bæredygtige kilde til mad?

Ligeledes er fordelene ved tang, at det er en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler, proteiner og meget meget mere.

Tang er en alge som kan høstes hele året rundt, detter er meget atypisk i forhold til hvad vi kender fra land afgrøder, og at samme grund variere næringsstofferne i tangen helt enormt.

Tangchips - se på skriften på Dansk Tang

Vegetarisk kost har i nogens øjne en tendens til at at blive kedeligt og ensformet, her kan tang bidrage med de mange tilberednings muligheder og utrolige umami smag, som mange ofte relatere til kød.

Den smule fedt som der er i tang har som hovedregel en perfekt sammensætning af essentielle omega 3 og omega 6 fedtsyrer, og indeholder jern, calcium, phosfor, magnesium, ligesom der ses et højt protein indhold. Tang er med andre ord en god kilde til mange af de ting du som vegetar eller veganer er i risiko for at mangle.

Ligeledes er der personer der bliver vegetar, grundet den miljøbelastningen dyr skaber, og her står tang igen super stærkt.  Tang udnytter blot den næring, der i forvejen er i vandmiljøet, så bliver håndhøster og tørret via solenergi. Derved opnår vi lavest mulig belastning på miljøet

Du kan læse meget mere om tang ved at gå til vores fakta side