Som vegetar eller veganer er tang lige noget for dig
Vegetar og veganer
Var du klar over at tang og alger er verdens mest bæredygtige kilde til mad?
Ligeledes er fordelene ved tang, at det er en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler, proteiner og meget meget mere.
Tang er en alge som kan høstes hele året rundt, detter er meget atypisk i forhold til hvad vi kender fra landafgrøder, og af samme grund variere næringsstofferne i tangen helt enormt.
Vegetarisk kost har i nogens øjne, en tendens til at blive kedeligt og ensformet, her kan tang bidrage med de mange tilberedningsmuligheder og utrolige umami smag, som mange ofte relateres til kød.
Den smule fedt som der er i tang, har som regel en perfekt sammensætning af essentielle omega 3 og omega 6 fedtsyrer, og indeholder jern, calcium, phosfor, magnesium, ligesom der ses et højt protein indhold. Tang er med andre ord en god kilde til mange af de ting du som vegetar eller veganer er i risiko for at mangle.
Ligeledes er der personer der bliver vegetar, grundet den miljøbelastningen dyr skaber, og her står tang igen super stærkt. Tang udnytter blot den næring, der i forvejen er i vandmiljøet, så bliver håndhøster og tørret via solenergi. Derved opnår vi lavest mulig belastning på miljøet
Du kan læse meget mere om tang ved at gå til vores fakta side