Klimamad

Klimamad

Blæretang tegning

Tangen skal hjælpe
med en hel ny tankegang

Igennem de seneste fire år har vi i Dansk Tang arbejdet imod en mere bæredygtig tilgang til mad. Globalt og nationalt ser vi klimaudfordringer som aldrig før. Mad og drikke udgør over tre tons Co2, pr dansker, pr. år!

I 2050 skal hver indbyggers Co2 udledning være på netop tre tons, i dag bruger vi alene denne mængde, kun på mad og drikke.

Hjælp dig selv, hjælp dine børn og hjælp de mennesker der i fremtiden skal betræde den planet, en planet som vi er ved at ødelægge!

“Klimamad behøver hverken kræve mere, smage dårligere eller se kedeligere ud, med små simple tips og tricks kan din mad hurtigt udvikle sig en en mere klimavenlig retning.”

Tang som klimamad

Derfor skal tang være løsningen

Bæredygtighed

Forestil dig en afgrøde der hverken kræver sprøjtegifte, traktorer eller diselmotorer. En afgrøde som ikke vandes og som optager meget mere CO2 end landplanter.
Så har du tang

CO2 udledning

% Neutral

Indholdsstoffer

Tangs indholdsstoffer er i en liga for sig, i forhold til frugt og grønt indeholder tang mellem 10 og 100 gange så mange vitaminer og mineraler.

Vitaminer og mineraler i forhold til frugt og grønt

%

Vækstrater

Tang og alger er nogle af de hurtigst voksende organismer på jorden, f.eks. kan havsalat fordoble sin biomasse på bare fem dage.

Vækt pr. dag

%

En lækker salat med en dejlig syrlig cream, det hele toppet med dejlig syltet og mør Gracilaria tang.

En fiske-lasagne lavet med lækker lys fisk, med søsalat som “pasta plader” og toppet med rosenblade og sød blomkålstang.

To eksempler på klimamad – Lavet af Francis Cardenau, Claus Henriksen og Søren Wiuff under tangfestivallen 2019

Klimamad – og det skal være nu!

Vores blå planet har brug for hjælp, den er ikke ikke lavet til, at vi skal transportere avocado fra Mexico til Danmark, flyve gemmen tidszoner for at holde møder, eller opdrætte kvæg så udbytte kommer før dyrevelfærd!

Et lille land som Danmark spiler kun en lille rolle i det samlede Co2 regnskab, men med et lille land hører også muligheden for en hurtigere opstilling, og derved en mulighed for at være foregangsland.

Der skal handles nu, og du SKAL være med!Køb lokalt

Spis mindre kød eller stop fuldkommen!Køb lokalt

Spis mindre kød, eller stop fuldkommen

Undgå madspild

Undgå madspild

dykker

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Subtotal
DKK 0,00
Total
DKK 0,00
Continue Shopping
0