Suppe á la brændende kærlighed med søl
Ingredienser
- 3 store Bagekartofler
- 4 stk Laurbærblade
- 1 dl Fløde
- 2 spsk Grøntsagsbouillon
- 1 dl Eddike
- 1 dl Sukker
- ½ dl Vand
- 2 små Rødløg
- ½ stk Rødbede
Sådan gør du
- Kog kartoflerne møre i vand med laurbærblade
- Tag laurbærbladene op. Hæld noget af kogevandet i en blender sammen med kartoflerne
- Blend det til en passende konsistens. Hæld det tilbage i gryden
- Tilsæt fløde og fond, og smag til med salt og peber
- Kog en lage af eddike, sukker og vand.
- Halver løgene og snit dem fint på langs. Kom dem i syltelagen.
- Rens rødbeden og skær den i ½ cm tykke skiver. Vend skiverne i en smule olie og havsalt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, til de er møre og har fået lidt farve
- Tør den tørrede søl i ovnen ved 50-80 grader i ca. 20 minutter, til den er helt sprød. Selvom den er tør i forvejen ønsker vi her, at opnå den helt sprøde konsistens.