Muslingesuppe med blæretang, sukkertang og grillet ørred
Ingredienser
- 2 stk løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk Porre
- 1 stk Fennikel
- 2 stk gulerødder
- 1,5 liter Fiskefond
- ¼ dl Piskefløde
- 1 bunt Dild
- 20 gram Blæretang
- 20 gram Sukkertang
- 500 gram Muslinger
- 2 dl Hvidvin
- 1 blad Kørvel
Sådan gør du
- Snit løg og hvidløg fint, svits det i smør i en gryde
- Skær porre, fennikel og gulerødder i passende stykker, og kom dem i gryden
- Vend grøntsagerne, indtil det hele har fået lidt farve
- Tilsæt nu bouillon, piskefløde og finthakket dild
- Skær tangen i strimler på ca. 3 cm, og kom det i gryden
- Lad suppen koge i ca. 20 minutter
- Vask muslingerne, fjern skægget, og bank dem let mod køkkenvasken
- Smid dem ud, der ikke lukker sig
- Kom muslingerne i gryden sammen med hvidvinen, og kog videre i ca. 10 minutter, til de åbner sig
- Smag til med salt og peber
- Kom suppen i skåle
- Læg et stykke grillet ørred i suppen og pynt efter
- Tangen tilsættes suppen i de sidste 5 minutter af kogetiden
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof