Go Back
Muslinge suppe med tang

Muslingesuppe med blæretang, sukkertang og grillet ørred

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Snit løg og hvidløg fint, svits det i smør i en gryde
  • Skær porre, fennikel og gulerødder i passende stykker, og kom dem i gryden
  • Vend grøntsagerne, indtil det hele har fået lidt farve
  • Tilsæt nu bouillon, piskefløde og finthakket dild
  • Skær tangen i strimler på ca. 3 cm, og kom det i gryden
  • Lad suppen koge i ca. 20 minutter
  • Vask muslingerne, fjern skægget, og bank dem let mod køkkenvasken
  • Smid dem ud, der ikke lukker sig
  • Kom muslingerne i gryden sammen med hvidvinen, og kog videre i ca. 10 minutter, til de åbner sig
  • Smag til med salt og peber
  • Kom suppen i skåle
  • Læg et stykke grillet ørred i suppen og pynt efter
  • Tangen tilsættes suppen i de sidste 5 minutter af kogetiden

Noter

Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword Blæretang, Sukkertang