Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Muslingesuppe med blæretang, sukkertang og grillet ørred
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
25
minutter
min
Antal
2
Ingredienser
2
stk
løg
2
fed
Hvidløg
1
stk
Porre
1
stk
Fennikel
2
stk
gulerødder
1,5
liter
Fiskefond
¼
dl
Piskefløde
1
bunt
Dild
20
gram
Blæretang
20
gram
Sukkertang
500
gram
Muslinger
2
dl
Hvidvin
1
blad
Kørvel
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg fint, svits det i smør i en gryde
Skær porre, fennikel og gulerødder i passende stykker, og kom dem i gryden
Vend grøntsagerne, indtil det hele har fået lidt farve
Tilsæt nu bouillon, piskefløde og finthakket dild
Skær tangen i strimler på ca. 3 cm, og kom det i gryden
Lad suppen koge i ca. 20 minutter
Vask muslingerne, fjern skægget, og bank dem let mod køkkenvasken
Smid dem ud, der ikke lukker sig
Kom muslingerne i gryden sammen med hvidvinen, og kog videre i ca. 10 minutter, til de åbner sig
Smag til med salt og peber
Kom suppen i skåle
Læg et stykke grillet ørred i suppen og pynt efter
Tangen tilsættes suppen i de sidste 5 minutter af kogetiden
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword
Blæretang, Sukkertang