Æggekage med søl (havets bacon)

Æggekage med tang

Æggekage med tang

Æggekage med søl (havets bacon)

Søl bliver også kaldt for havets bacon, og det er bestemt ikke uden grund. Tørret søl, som er ekstra tørret i ovnen, kan spises enten som chips eller drysses på en æggekage i stedet for bacon. Det smager vanvittig godt. Vi har efterhånden mødt mange som kan have svært ved at tro på at der findes noget tang som smager som bacon – men denne opskrift bevises det hermed.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tør den tørrede søl i ovnen i ca. 20 minutter, til den ønskede sprødhed opnås
  • Slå æggene ud i en skål
  • Tilsæt fløde, salt og peber, og pisk blandingen sammen med en gaffel i runde bevægelse
  • Varm forsigtigt en pande med olie op
  • Hæld æggemassen på panden.
  • Skrab forsigtigt med en dejskraber fra bunden og op de første par minutter, indtil noget af æggemassen har sat sig lidt
  • Lad derefter æggekagen stå ved svag varme, til den er færdig
  • Hvis panden kan tåle det, kan du også bage den færdig i ovnen
  • Pynt æggekagen med plukket brøndkarse, halve røde tomater og sprød søl
  • Inden der siges velbekomme, kunne man jo nyde vores seaweed Pale Ale til æggekagen 🙂

Noter

Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword Søl

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0