Go Back
Æggekage med tang

Æggekage med søl (havets bacon)

Søl bliver også kaldt for havets bacon, og det er bestemt ikke uden grund. Tørret søl, som er ekstra tørret i ovnen, kan spises enten som chips eller drysses på en æggekage i stedet for bacon. Det smager vanvittig godt. Vi har efterhånden mødt mange som kan have svært ved at tro på at der findes noget tang som smager som bacon – men denne opskrift bevises det hermed.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tør den tørrede søl i ovnen i ca. 20 minutter, til den ønskede sprødhed opnås
  • Slå æggene ud i en skål
  • Tilsæt fløde, salt og peber, og pisk blandingen sammen med en gaffel i runde bevægelse
  • Varm forsigtigt en pande med olie op
  • Hæld æggemassen på panden.
  • Skrab forsigtigt med en dejskraber fra bunden og op de første par minutter, indtil noget af æggemassen har sat sig lidt
  • Lad derefter æggekagen stå ved svag varme, til den er færdig
  • Hvis panden kan tåle det, kan du også bage den færdig i ovnen
  • Pynt æggekagen med plukket brøndkarse, halve røde tomater og sprød søl
  • Inden der siges velbekomme, kunne man jo nyde vores seaweed Pale Ale til æggekagen :-)

Noter

Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword Søl