Torsk a la Waldorf - en opskrift til nytårsaften - kombination af torsk og tang

Torsk a la Waldorf

Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift

Print opskrift

Den milde torsk, de syrlige æbler, den bitre selleri og de søde druer – en fantastisk kombination, som jeg smagte første
gang på L’estragon i Aarhus. I denne ret bliver nuancerne fremhævet af tangen, som giver det sidste pift.

Antal personer Forberedelses tid
2 20
Tilberedningstid
40

Antal personer Forberedelses tid
2 20
Tilberedningstid
40

Torsk a la Waldorf - en opskrift til nytårsaften - kombination af torsk og tang

Torsk a la Waldorf

Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift

Print opskrift

Den milde torsk, de syrlige æbler, den bitre selleri og de søde druer – en fantastisk kombination, som jeg smagte første
gang på L’estragon i Aarhus. I denne ret bliver nuancerne fremhævet af tangen, som giver det sidste pift.

Antal personer Forberedelses tid
2 20
Tilberedningstid
40

Antal personer Forberedelses tid
2 20
Tilberedningstid
40

Ingredienser

WALDORFCREME


Antal personer:

Instruktioner
  1. Skær torskestykket i fire lige store stykker.

  2. Svøb hvert stykke torsk i et stykke sukkertang.

  3. Drys med flagesalt og knust tang.

  4. Bag det i en forvarmet ovn ved 180 grader i 7-10 minutter. Sørg for, at det ikke får for meget. Det skal kun lige være færdigbagt

  5. Vask citronen, og riv skallen.

  6. Pres saften af den halve citron.

  7. Bland citronskal, saft af ½ citron og krydderierne til waldorfcremen sammen i en skål.

  8. Smag til.

  9. Skær blegselleri i skiver, og lav små æblekugler med et parisiennejern eller skær det blot i tern.

  10. Skær blegselleri i skiver, og lav små æblekugler med et parisiennejern eller skær det blot i tern.

  11. Nyd den med et godt stykke brød og bobler i glasset.

Recipe Notes

Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.
Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen
Fotograf Magnus klitten
Forlaget: Lindhardt og Ringhof