Salat med kulørte beder, linser, fuldkorn og sprød savtang

Beder med linsker og sprød tang

Beder med linsker og sprød tang

Salat med kulørte beder, linser, fuldkorn og sprød savtang

Denne salat egner sig godt som tilbehør til en hovedret, der ikke er særlig proteinrig. Her er både linser og hele korn. Jeg har brugt perlespelt, men du kan også vælge andre hele korn som hvede, perlebyg, perlerug, boghvede etc. Linser og korn kan koges samtidig i samme gryde, så salaten er ikke særlig tidkrævende. En opskrift for vagenere.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

Dressing

Sådan gør du
 

  • Kog korn og linser sammen i ca. 20 minutter
  • Afdryp og afkøl dem
  • Skær de valgte beder i papirtynde skiver på et mandolinjern
  • Hvis du ikke bryder dig om rå (rød)beder, så hæld kogende vand over skiverne og lad dem stå 5 minutter
  • Vær dog opmærksom på, at den stribede rødbede nemt mister sin fine røde farve
  • Snit bladsellerien med bladene fint
  • Bland korn, linser, beder, bladselleri, rosiner og græskarkerner med en håndfuld grønne salatblade
  • Rør olie og limesaft sammen
  • Tilsæt presset hvidløg og sennep efter smag. Smag til med salt, peber og limesaft – og evt. mere sennep og/eller et lille drys sukker
  • Du kan også drysse med ristet savtang
  • Rist i så fald fx savtang i lidt olie på panden, til det er sprødt ligesom chips

Noter

Keyword Savtang

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0