Salat med kulørte beder, linser, fuldkorn og sprød savtang
Denne salat egner sig godt som tilbehør til en hovedret, der ikke er særlig proteinrig. Her er både linser og hele korn. Jeg har brugt perlespelt, men du kan også vælge andre hele korn som hvede, perlebyg, perlerug, boghvede etc. Linser og korn kan koges samtidig i samme gryde, så salaten er ikke særlig tidkrævende. En opskrift for vagenere.
Ingredienser
- 50 gram Perlespelt eller perlebyg
- 50 gram Linser
- 300 gram Beder Røde, gule og/eller stribede
- 2 stængler Bladselleri
- 50 gram Rosiner
- 25 gram Græskarkerner
- 1 håndfuld Salatblade
- 5 gram Tørret Savtang
Dressing
- 5 spsk Olivenolie
- 2 spsk Limesaft
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk Dijonsennep
Sådan gør du
- Kog korn og linser sammen i ca. 20 minutter
- Afdryp og afkøl dem
- Skær de valgte beder i papirtynde skiver på et mandolinjern
- Hvis du ikke bryder dig om rå (rød)beder, så hæld kogende vand over skiverne og lad dem stå 5 minutter
- Vær dog opmærksom på, at den stribede rødbede nemt mister sin fine røde farve
- Snit bladsellerien med bladene fint
- Bland korn, linser, beder, bladselleri, rosiner og græskarkerner med en håndfuld grønne salatblade
- Rør olie og limesaft sammen
- Tilsæt presset hvidløg og sennep efter smag. Smag til med salt, peber og limesaft – og evt. mere sennep og/eller et lille drys sukker
- Du kan også drysse med ristet savtang
- Rist i så fald fx savtang i lidt olie på panden, til det er sprødt ligesom chips
Noter
Kilde: kirstenskaarup.dk