Salat med kulørte beder, linser, fuldkorn og sprød savtang
Denne salat egner sig godt som tilbehør til en hovedret, der ikke er særlig proteinrig. Her er både linser og hele korn. Jeg har brugt perlespelt, men du kan også vælge andre hele korn som hvede, perlebyg, perlerug, boghvede etc. Linser og korn kan koges samtidig i samme gryde, så salaten er ikke særlig tidkrævende. En opskrift for vagenere.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Kog korn og linser sammen i ca. 20 minutter
Afdryp og afkøl dem
Skær de valgte beder i papirtynde skiver på et mandolinjern
Hvis du ikke bryder dig om rå (rød)beder, så hæld kogende vand over skiverne og lad dem stå 5 minutter
Vær dog opmærksom på, at den stribede rødbede nemt mister sin fine røde farve
Snit bladsellerien med bladene fint
Bland korn, linser, beder, bladselleri, rosiner og græskarkerner med en håndfuld grønne salatblade
Rør olie og limesaft sammen
Tilsæt presset hvidløg og sennep efter smag. Smag til med salt, peber og limesaft – og evt. mere sennep og/eller et lille drys sukker
Du kan også drysse med ristet savtang
Rist i så fald fx savtang i lidt olie på panden, til det er sprødt ligesom chips