Panna cotta med søl og blodappelsinlåg
Ingredienser
- 2 stænger Vanilje
- 5 dl Piskefløde
- ¾ dl Sukker
- 3 blade Husblas Evt. et vegansk stivelsesmiddel
- 5 gram Søl
- 2 stk Blodappelsiner
- 3 blade Husblas Evt. et vegansk stivelsesmiddel
- Bær Citronmelisse eller Spiselige blomster
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestængerne
- Varm fløden op, og tilsæt vaniljekorn, stænger og sukker
- Lad det simre i 10 minutter
- Sluk for gryden, og lad det trække i 10 minutter
- Udblød husblassen i koldt vand
- Tag den op af vandet, vrid den, og smelt den i blandingen
- Tilsæt søl, og rør rundt
- Hæld blandingen i portionsglas, og sæt dem på køl
- Pres 2 dl saft af blodappelsinerne
- Tilsæt sukker efter behag
- Udblød husblassen i koldt vand
- Varm saften med sukkeret forsigtigt op i en gryde, og rør, til sukkeret er opløst
- Tag husblassen op af vandet, vrid den, og smelt den i den lune saftblanding
- Når blandingen er 25 grader varm, hældes den over din panna cotta
- 25 grader er temperaturen, hvor panna cottaen ikke smelter, når du hælder saften på, og husblassen stadig er flydende
- Sæt desserten tilbage på køl
- Når geléen er stivnet, er desserten klar – Pynt med bær og blomster
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers AndersenFotograf Magnus klittenForlaget: Lindhardt og Ringhof