Blå kartoffelsuppe med frisk blæretang og sprøde umamiskræller

Blå kartoffelsuppe med frisk blæretang og sprøde umamiskræller

En mættende og velsmagende suppe med gode vitaminer og mineraler fra blæretangen og masser af knas og smag fra den sprøde topping. Spis med alle sanser og nyd farven af den smukke suppe.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg. Blå kartofler
  • 30 gram Herbamare grøntsagsbouillon Eller anden grøntsagsbouillon
  • 75 gram Frisk blæretang
  • 100 gram Flødeost
  • 2 spsk. Quinoa eller rismel
  • 1 spsk. Isefjordsmix
  • 2 dl. Olie
  • Pynt: biblomme eller forglemmigej

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde
  • Gem skrællerne og kom dem i en skål med vand.  
  • Kom vand på kartoflerne, så det lige dækker.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og bring kartoflerne i kog.
  • Kog kartoflerne møre i ca. 15 min.
  • Blancher blæretangen og skyl den derefter i koldt vand. Hak den fint.
  • Vask kartoffelskrællerne grundigt. Tør dem godt i et viskestykke.
  • Vend dem i melet, tilsat tørret tangmix.
  • Rist dem helt sprøde i varm olie og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Blend forsigtigt kartoffelsuppen med en stavblender.
  • Juster mængden af væske, så du har den ønskede konsistens.
  • Tilsæt flødeost og hakket tang og rør rundt til det er jævnt fordelt.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Komsprøde umamiskræller på ved serveringen.

Noter

Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/
Keyword Blæretang, Isefjordsmix

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0