Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Blå kartoffelsuppe med frisk blæretang og sprøde umamiskræller
En mættende og velsmagende suppe med gode vitaminer og mineraler fra blæretangen og masser af knas og smag fra den sprøde topping. Spis med alle sanser og nyd farven af den smukke suppe.
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Ret
Hovedret
Antal
4
Ingredienser
1
kg.
Blå kartofler
30
gram
Herbamare grøntsagsbouillon
Eller anden grøntsagsbouillon
75
gram
Frisk blæretang
100
gram
Flødeost
2
spsk.
Quinoa eller rismel
1
spsk.
Isefjordsmix
2
dl.
Olie
Pynt: biblomme eller forglemmigej
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde
Gem skrællerne og kom dem i en skål med vand.
Kom vand på kartoflerne, så det lige dækker.
Tilsæt grøntsagsbouillon og bring kartoflerne i kog.
Kog kartoflerne møre i ca. 15 min.
Blancher blæretangen og skyl den derefter i koldt vand. Hak den fint.
Vask kartoffelskrællerne grundigt. Tør dem godt i et viskestykke.
Vend dem i melet, tilsat tørret tangmix.
Rist dem helt sprøde i varm olie og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Blend forsigtigt kartoffelsuppen med en stavblender.
Juster mængden af væske, så du har den ønskede konsistens.
Tilsæt flødeost og hakket tang og rør rundt til det er jævnt fordelt.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Komsprøde umamiskræller på ved serveringen.
Noter
Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/
Keyword
Blæretang, Isefjordsmix