Bikinisalat med frisk sukkertang og blæretang

Bikinisalat med frisk sukkertang og blæretang

En salat smækfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. En rigtig vitaminkrammer, der gør dig klar til sol og sommer.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Forret, Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 4-5 stk. Blade fra palmekål
  • 1/4 stk. Rød spidskål
  • 2-3 stk. Blade fra savoykål
  • 100 gram Oliven uden sten
  • 50 gram Frisk sukkertang Du kan også købe tangen tørret og lægge den i en 3% saltvandsopløsning
  • 50 gram Frisk blæretang Du kan også købe tangen tørret og lægge den i en 3% saltvandsopløsning
  • 1 tsk. Flagesalt
  • 1 spsk. Olie

Dressing

  • 4 spsk Olie
  • 1 spsk Æbleeddike
  • 2 tsk. Sennep
  • 2 tsk. Honning
  • 2 tsk. Rørvigmix

Pynt

  • 4-5 spsk Ristede græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Skyl palmekålen og tør den godt.
  • Skær de nederste grove ender væk.
  • Skær palmekålen i firkantede stykker.
  • Vend stykkerne i lidt olie og drys med flagesalt.
  • Bag dem sprøde i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter.
  • Skyl og snit savoy og spidskål fint.
  • Blanchér sukkertang og blæretang og skyl det i koldt vand.
  • Hvis du selv har høstet blæretangen, så brug kun det yderste skud.
  • Rul sukkertangen sammen til en rulle og snit den i fine strimler.
  • Hak blæretangen fint.
  • Vend palmekål, blæretang og sukketang, savoy og spidskål sammen. Tilsæt udstenede oliven.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål og pisk dem godt sammen. Vend dressingen i salaten og server.

Noter

Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/
Keyword Blæretang, RørvigMix, Sukkertang

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0