Gracilaria

Introduktion

Gracilaria er en ny dansk tangtype som først er kommet til Danmark i løbet af de seneste 20-25 år. Denne type er en traditionel spise i mange asiatiske lande og har igennem tiden også været brugt at udvinde stivelse.

Vi sælger Gracilaria frisk, så kontakt os hvis du vil høre mere

Udseende

En cirka 30 cm lang krøllet tang med en masse forgreninger, som har et farvespektrum der dækker gul, mørkerød og brun. Denne farve skifter alt efter årstid og lydforhold. Typisk er den lysere i toppen da den her har fået mere sol her. Der findes også forskellige typer af Gracilaria og derfor kan en vis variation i det beskrevet derfor variere, men hovedsageligt er det Brun Graciliariatang vi ser i Danmark. Vær opmærksom på at selvom den kaldes “Brun Graciliariatang”, kan den stadig variere i det beskrevet farvespektrum.

Levevilkår

Gracilaria kan du stort set høste hele året, selve væksten er størst om sommeren men denne makroalge er utrolig modstandsdygtig over for skiftende forhold. Den ses typisk på lavvandet områder ned til omkring to meter, og ofte ved lave saltindhold. Har et lille hæfte på sten eller muslinger og ses tit løsrevet.

Smag og konsistens

Frisk gracilaria har en dejlig konsistens, lidt som salturt, og smagen er behagelig mild med et dejligt sprødt bid. I sær de tykke stykker en lækre i salater.

Tørret gracilaria er ret salt i smagen med en sejt bid som gør den vanskelig at bruge direkte som tør. Dog vil den efter rehydrering blive nærmest som frisk. Hvis den skal bruges tør vil den være mest anvendelig som pulver.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0