Linguine med blåmuslinger, frisk blæretang og Rørvig tangmix

Linguine med blåmuslinger, frisk blæretang og Rørvig tangmix

I denne ret tilføjer blæretangen mere bund og smag til suppen, samtidig med at den er smækfyldt med vitaminer og mineraler. Faktisk er blæretangen Danmarks sundeste grøntsag. Den tørrede tangmix tilføjer det sidste boost og sammen med de duftende, tørrede hybenblade får du følelsen af, at gå med bare tæer i vandkanten på en varm sommerdag.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1.5 kg. Blåmuslinger
  • 2 stk. Løg Bedst med skalotteløg
  • 1 stk. Fennikel
  • 250 gram Linguine pasta
  • 2.5 dl. Hvidvin
  • 3 dl. Vand
  • 2 stk. Fiskebouillonterninger
  • 1/4 Piskefløde
  • 1 stk. Lime, saft og skal
  • Evt. lidt tørrede limeskiver (eller friske)
  • 2 spsk. Rørvigmix
  • 2 spsk. Tørrede hybenblade (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • Kog linguinen efter anvisningen på pakken.
  • Skyl blåmuslingerne og nip evt. ”skæg” af. Bank let på skallen. Brug kun de muslinger, der lukker sig.
  • Pluk de yderste skud af blæretangen og vej 100 gram af.
  • Hak den ene halvdel groft og den anden halvdel helt fint.
  • Pil løgene og hak dem fint.
  • Skær fennikel i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Brug det hele, også toppen.
  • Varmen stor gryde op og kom lidt olie på.
  • Sauter løg, fennikel og grofthakket blæretang i et par minutter.
  • Tilsæt frisk og evt. tørret lime, hvidvin, vand, fløde og bouillonterninger og bring det til kogepunktet.
  • Til sætmuslingerne og lad dem koge i et minut.
  • Tag låget af og rør rundt. Kom låg på igen og lad dem koge 2 minutter mere.
  • Fisk muslingerne op med en hulske og kassér evt. uåbnede muslinger.
  • Lad saucen koge en smule ind, til den er let cremet. Smag til med salt og peber.
  • Vend Rørvigmix og tørrede, knuste hybenblade sammen.
  • Vend linguinien sammen med den fintrevne blæretang.
  • Anret den i dybe tallerkener sammen med muslingerne og hæld varm suppe over.
  • Drys med blandingen af knuste hybenblade og Rørvigmix.
  • Pynt med skiver af tørret eller frisk lime.

Noter

Opskriften udviklet af Liselotte Andersen, https://kokkenpaakanten.com/
Vigtigt hvis du er klimabevidst:
Husk at købe muslinger der er linehøstet. Du kan også sanke dem selv.
Købe ikke muslinger der er høstet med skraberedskaber. Selv om der står de er MSC certificeret så kontroller på pakken hvordan de er høstet.
Keyword Blæretang, RørvigMix

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0