Tangchips
Chips af tang kan laves på mange måder. Her er en opskrift der blander flere forskellige typer. Du kan variere smagen med sesam, chilipulver, lakridsrodspulver eller bare salt.Prøv dig frem, og find din yndlingsvariant.
Ingredienser
- 10 gram Sukkertang Tørret
- 10 gram Blæretang Tørret
Sådan gør du
- Den tørrede tang lægges i blød i koldt vand i 30 minutter. Er tangen frisk, skylles den. Blæretang og sukkertang kan købes / høstes frisk. De 10 gram erstattes af en håndfuld frisk tang af hver type
- Bred den ud på bagepapir
- Drys med den smag du ønsker
- Bag den i ovnen ved 80 grader i en ½-1 time, til den er helt sprød
- Bræk den i flager, og server den som snack
Noter
Alternativt hvis du har tørret tang kan du fritere det hvor olien skal være 180 grader. Her puttes det tørret tang direkte i varm olie i 5 sekunder. Her kan du også bruge Søl eller kombu.
MEN DET SKAL VÆRE TØRRET TANG DU BRUGER – PUT ALDRIG FRISK TANG I VARM OLIE. Oprindeligt efter Kilde: Tang – ET HAV AF MAD. Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen Fotograf Magnus klitten Forlaget: Lindhardt og Ringhof
MEN DET SKAL VÆRE TØRRET TANG DU BRUGER – PUT ALDRIG FRISK TANG I VARM OLIE. Oprindeligt efter Kilde: Tang – ET HAV AF MAD. Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen Fotograf Magnus klitten Forlaget: Lindhardt og Ringhof