Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Panna cotta med søl og blodappelsinlåg
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Antal
2
Ingredienser
2
stænger
Vanilje
5
dl
Piskefløde
¾
dl
Sukker
3
blade
Husblas
Evt. et vegansk stivelsesmiddel
5
gram
Søl
2
stk
Blodappelsiner
3
blade
Husblas
Evt. et vegansk stivelsesmiddel
Bær
Citronmelisse
eller
Spiselige blomster
Sådan gør du
Skrab kornene ud af vaniljestængerne
Varm fløden op, og tilsæt vaniljekorn, stænger og sukker
Lad det simre i 10 minutter
Sluk for gryden, og lad det trække i 10 minutter
Udblød husblassen i koldt vand
Tag den op af vandet, vrid den, og smelt den i blandingen
Tilsæt søl, og rør rundt
Hæld blandingen i portionsglas, og sæt dem på køl
Pres 2 dl saft af blodappelsinerne
Tilsæt sukker efter behag
Udblød husblassen i koldt vand
Varm saften med sukkeret forsigtigt op i en gryde, og rør, til sukkeret er opløst
Tag husblassen op af vandet, vrid den, og smelt den i den lune saftblanding
Når blandingen er 25 grader varm, hældes den over din panna cotta
25 grader er temperaturen, hvor panna cottaen ikke smelter, når du hælder saften på, og husblassen stadig er flydende
Sæt desserten tilbage på køl
Når geléen er stivnet, er desserten klar - Pynt med bær og blomster
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD.Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers AndersenFotograf Magnus klittenForlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword
Søl