Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Rodfrugtrøsti med Søl og blæretang chips
Søl løfter smagen af grøntsagerne og giver desuden røstien et lille pift af dansk sensommer. Tangchips tilfører retten salt, umami og sprødhed. En skøn vegetarret.
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
2
minutter
min
Tilb. tid
5
minutter
min
Antal
2
Ingredienser
200
gram
gulerødder
i flere farver
100
gram
persillerod
1
lille
løg
200
gram
blomkål
2
blade
ramsløg
eller 1 fed hvidløg (Evt en håndfuld brændenælder)
3
stk
Æ
g
1
tsk.
Søl
1
spsk
kokosfiber
30
gram
Blæretang (Frisk)
Laves som tangchips først - Se anden opskrif.
Sådan gør du
Skræl rodfrugterne, og pil løget
Riv rodfrugter, løg og blomkål groft
Skyl brændenælder og ramsløg, og hak dem
om alle delene i en skål, og tilsæt æg, søl og kokosfiber
Rør godt rundt
Smag til med salt og peber
Varm en slip let pande op over middel varme, og kom lidt olie på
Hæld massen på panden, og steg den i 4-5 minutter, til den har sat sig
Kom en tallerken oven på panden, og vend den om i et snuptag
Lad røstien glide af tallerkenen og ned på panden, og bag den på den anden side i 3-4 minutter, til den er gennembagt
Deles i fire stykker, og server den med blæretangchips ovenpå
God som en del af frokostbordet eller med et par gode skiver lufttørret skinke som tilbehør
Noter
Kilde: Tang – ET HAV AF MAD. Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen Fotograf Magnus klitten Forlaget: Lindhardt og Ringhof
Keyword
Blæretang, Søl