Når man ligger og dykker efter det her tang, så er det en passion at finde det bedste tang altså det flotteste tang, ligesom hvis du går ud og plukker jordbær, du vil gerne have de store og flotte jordbær. Sådan er det også med tang, du vil finde den fineste tang og den bedste tang, fordi den smager også bedst og den er bare sundere.

Når vi ser på tang og alger for den sags skyld, så er det en stor ressource som ikke bliver udnyttet, især ikke til menneske føde. Hvis vi brugte alt det tang, så ville vi slet ikke have de samme problemer med, at der ville være folk der på kloden der ikke ville have mad nok.

Der er rigtigt mange fordomme, om det her med tang. Mange tænker det bare noget som ligger på stranden, det stinker, men i virkelighedden er det en alge, en plante kan man sige, som vi går ud i vandet og høster, og derved er det en hel frisk fødevare.

Der er så meget tang, og når vi høre fiskerne sige: “tang og det jo pisse irriterende”, så har vi haft en lidt anden holdning til det og tænkt lidt mere kreativt, for i japan spiser de jo tang, hvorfor kan vi så ikke gøre det her i danmark?

I starten der vidste vi nok ikke rigtigt hvad vi gik ind til, men hurtigt så blev vi jo klogere, vi læsete en masse bøger, talte med en masse forskere, og på den måde blev det pludseligt noget vi var eksperter i. Det var tang på alle kysterne her i Odsherred, så det nærmest ligemeget hvilken vej vi kører, så finder du vandet og dermed den friske tang.

Den sunde tang

Tang, det er super godt, det feder rigtigt lidt, og det har alle de her sporstoffer, vitaminer og alle de ting man gerne vil have. Der er rigtigt meget hype om tang i lige nu, ligesom der har været med ingefær, grunden er at tang er en superfood. Så at forestille sig, at det ikke er så fedt om 10 år, det er svært, da det bare en, af ​​de aller sundeste fødevarer vi har, så jeg tvivler lidt på, at den bare forsvinder.

De typer tang som man primært bruger som fødevare i Danmark, det er ‘havsalat/søsalat’ ‘savtang’ ‘blæretang’ ‘fingertang’ og ‘sukkertang’ og lidt af ‘klørtangen’ lav klørtang f.eks den kan også godt bruges.

Som sådan er ikke nogle tang arter der giftige i danmark.

Nogle af de udfordringer vi har haft, det var først og fremmest, at vi skulle vi finde ud af, hvor er den her tang. Det ikke bare, at tage til stranden og så begynde. Så har vi skulle finde ud af hvilken slags tang, der matcher de forskællige fødevarer, der er vi jo rigtigt heldige at Claus Henriksen, Chef kok på Dragsholm Slot at han har hjulpet os.

Ligeså snart tangen bliver behandlet på de rigtige måder og bliver sammensat med f.eks. lask og sådan nogle fødevare, så giver den bare et godt spil, især også fordi der er så meget Umami smag i tang, altså den her smag som der virkeligt bliver efterspurt.

Hvorfor folk spiste tang førhen? Hvorfor spiser de det så meget i Asian? så klamt er det ikke altså, det bare vores forestilling, der ligesom har været forkert.

Personligt så er det jo det, jeg har en passion for, jeg kan godt lide tang, både som mad men også som hobby. Det er interessant at der ikke er forsket så meget i det, i forhold til så mange andre ting. Det er interessant, at der ligesom sker noget nyt, både gastronomist, men ligeså meget hvis man kan se det i det perspektiv, at man kunne hjælpe en masse mennesker, hvis man også fik det ud til andre lande, hvor der støre fødevare problemer end vi har i danmark.