Kunne du tænke dig at blive forhandler af vores produkter, eller høre mere om os, så kontakt os på telefon 4042 5398 eller skriv til os her

Det startede i august 2016
Vores første produkter blev lavet i et industrikøkken i Nykøbing Sj. og siden har vi haft travlt. I første omgang producerede vi til butikker i Odsherred, men efterspørgslen på vores produkter steg i takt med omtaler i aviser, radio og tv.

En sikker leverance
Det er vigtigt for os, at vi kan levere kontinuerligt, når du først bliver kunde hos os. Denne sikkerhed kan vi i dag garantere, da vi har fået fuldautomatiseret vores produktion.

Sporbarheden i vores produkter er også et vigtigt element i vores produktion. Tangen er håndhøstet, og den danske tang høstes med dykker, så vi sikrer, at tangen hele tiden har stået under vand. Vi skærer tangen, så den gror op igen.

At spise tang
De fleste kender tang fra sushi eller den tangsalat, som man kan købe hos fiskehandleren. Men intet af det er af dansk oprindelse. Men Danmark har en stor kystlinje, og er derfor rig på mange typer af tang, specielt området omkring Odsherred har unikke muligheder hvad tang angår.

Betragt tang som et krydderi på lige fod med timian, meriam eller basilikum, som alle er en del hverdagens udvalg af krydderurter, på samme måde er fingertang, savtang, sukkertang etc. en del af af krydderifamilien, tang. Som bonus er det samtidig mere sundt. Du kan læse mere om de mange fordele ved tang her

Opskrifter
Har du brug for idéer eller bare nye opskrifter til hvordan du bruger tang i din daglige mad, så tá et kig i brochuren og se hvad Claus Henriksen har af forslag. Hvis du selv har andre gode forslag så hører vi også meget gerne fra dig. Yderligere har vi også flere opskrifter liggende under fanebladet opskrifter.

Fra gourmetkøkkenet ind i din hverdag
Vi vil være med i første række mens det nordiske køkken flytter fra gourmetkøkkenet ud i din indkøbskurv og bringer gourmet og kvalitet i dit køkken, og din hverdag. Derfor bruger vi kun de bedste råvarer, da vi under ingen omstændigheder vil gå på kompromis med kvaliteten af produktet. Tangen der bliver brugt er håndhøstet og efterfølgende håndsorteret.

Husk at tang er sundt og bidrager med en masse vitaminer – Teknisk set er tang en makroalge som kan indeholde mellem 10 og 20 gange så mange mineraler, som grøntsager, og så indeholder tang de nødvendige sporstoffer, vi har brug for i hverdagen f.eks. kalk, jern, magnesium, natrium og jod. Derfor er tang en spændende fødevare og et spændende krydderi i maden – og endelig så indeholder den også den eftertragtede umami smag.

Bæredygtighed produktion
Udover at være baseret på lokale værdier og lokale råvarer, så er vores produkter også bæredygtige. Tørringen af tangen sker via solenergi om sommeren, og i øjeblikket arbejder vi på at tørringen kan ske via overskudsvarme fra industriproduktionen i Odsherred om vinteren.

Når vi producerer vores varer, så har vi ikke noget restprodukt – alt bliver brugt.

Bæredygtig høst
Vores høst sker som tidligere beskrevet via dykkere, som skærer tangen fri over vækstzonen.  Det vil sige, at tangen gror på ny og derved forstærkes optagelsen af næringsstoffer til gavn for økosystemet i havet. Makroalger er meget proteinrige og alt efter årstiden kan indholdet være op imod 30%, hvorfor tang har potentiale til at blive en af de vigtigste ingredienser i en vegetars kostplan.

Vi arbejder for en sunder hverdag
På den måde placerer Dansk Tang sig med sine tangprodukter på et spirende marked for nye bæredygtige fødevarer. Endvidere er makroalger som fødevare interessant, den er i mange sammenhænge udpeget til at være en af flere superfoods som på verdensplan kan betyde en forskel til fordel for en bedre udnyttelse af jordens ressourcer.